Elektrik Kesintisi Gece Mi Yapılsın Gündüz Mü Yapılsın Hala Bunları Tartışıyoruz!
Elektrik Kesintisi Gece Mi Yapılsın Gündüz Mü Yapılsın Hala Bunları Tartışıyoruz!
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, rüzgâr ve elektrik enerjisi, gaz dağıtımı, mutfak eşyalarının üretimi ve bilişim teknolojileri üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren 5 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde toplandı. Toplantıda UEDAŞ’ın bakım onarım kapsamında yaptığı elektrik kesintilerinin gece yarısından sonra yapılması ve Çanakkale’nin teşvik haritasındaki yerinin değişmesi gerekliliği konuları konuşuldu.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısına, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Deniz Tennioğlu Komite Başkanı Emre Altındal, Komite ve Meclis Üyeleri Hüsnü Agah Ayhan, Şerif Mutlu, Komite Üyesi Mehmet Emin Varlı, Genel Sekreter Sema Sandal, Meslek Grubu Oda temsilcisi Selen Kılıç ile sektör temsilcileri, Gökhan Varlıoğlu, İlker Eryılmaz, Mustafa Andaç, Süleyman Andaç, Sami Ünal ve Reyhan Şahin katılarak sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerilerini gündeme getirdi.
“BAKIM DOLAYISI İLE GÜNDÜZ YAPILAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN GECE YARISINDAN SONRA YAPILMASINI İSTİYORUZ. HABERLİ VE HABERSİZ YAPILAN UZUN SÜRELİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ ÜYELERİMİZİ HER ANLAMDA ZOR DURUMDA BIRAKIYOR.”
Yönetim Kurulu Selçuk Semizoğlu, son dönemlerde gündüz yapılan uzun süreli elektrik kesintilerinin firmaları mağdur ettiğine değinerek, son dönemde bu konuyla ilgili sürekli üye şikâyeti aldıklarını ifade etti. Başkan Semizoğlu, “Üretimin önünü açmalıyız. Üretmez ve tüketim toplumu olmaya devam edersek bizi daha çok krizler bekliyor. Büyük ölçekli firmalar bile şu anda kilitlendi. Piyasalarda mal ve para akışı durdu. Bizler ticareti destekleyici ve geliştirici faaliyetlerle uğraşmalıyız. Bizim sanayicimizin ve üreticimizin nasıl daha ucuza elektrik alacağını tartışıyor olmamız lazım. Ama biz maalesef elektrik kesintisi gece mi yapılsın gündüz mü yapılsın hala bunları tartışıyoruz.” diyerek sanayici ve üreticinin her alanda desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, uzun süreli elektrik kesintileriyle ilgili olarak çarpıcı bir örnek vererek, Avustralya’da bütün hanelere 45 gün öncesinden elektrik kesintisi yapılacağının duyurulduğunu ve gereken durumlarda jeneratör sağlandığını söyledi.
Meslek grubu temsilcileri de toplantıda, güneş enerji panellerinin kullanımının artması, yenilenebilir enerji yatırımlarında bürokratik süreçlerin azaltılması gerektiği, İÇDAŞ tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan yerli tohum bankası, İstanbul uçak seferlerinin kaldırılmasının Çanakkale’ye her sektörde zarar verdiği, TOBB tarafından verilen “Nefes Kredileri” gündeme getirildi.
“ÇANAKKALE’NİN BÜYÜMESİ İÇİN TEŞVİK HARİTASINDA 2. SIRADAN İNMESİ ŞART. ÇANAKKALE 3. VE 4. BÖLGEDE YER ALAN ŞEHİRLER SIRALAMASINDA BİLE İHRACATTA SONUNCU SIRADA”
Başkan Semizoğlu, Çanakkale’nin yeni yatırımlarla planlı bir şekilde büyümesi gerektiğini belirterek, bu büyüme için 2. Sırada yer alan Çanakkale’nin teşvik haritasındaki yerinin mutlaka değişmesi gerektiğini, Çanakkale’nin 3. ve 4. Bölgede yer alan tüm şehirlerden daha az ihracat rakamına sahip olduğunu belirterek, katılım sağlayarak katkı veren tüm sektör temsilcilerine teşekkür etti.