Küçükkuyu-Midilli seferleri Çanakkale İçin Çok Önemli

Ekonomi 22.07.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Küçükkuyu-Midilli seferleri Çanakkale İçin Çok Önemli

Küçükkuyu-Midilli Seferleri ile ilgili Ortak Akıl Toplantısı, Çanakkale’deki turizm hareketliliğini arttırmak amacıyla ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleşti.
Toplantıda, Ayvacık Kaymakamı Cebat Çelik, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇTB Başkanı Kaya Üzen, TURSAB Çanakkale Körfez Byk Başkanı Turgay Kılıç, ÇARO Başkanı Adem Biçer, ÇATUD Başkanı Sefer Göztepe, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Dentur Genel Müdür Ünsal Savaş, ÇATOD Başkan Yardımcısı Yaşar Ersoy ve ÇATOD Üyeleri, TURSAB Çanakkale Körfez BYK üyeleri ÇARO ve ÇATUD Üyeleri, 16,17,18 meslek Komitesi üyeleri hazır bulundu.  Küçükkuyu-Midilli Seferleri ile ilgili Ortak Akıl Toplantısı, ÇATOD ve TURSAB Çanakkale Körfez BYK işbirliği, ÇARO ve ÇATUD desteği ile ÇTSO ev sahipliği ve koordinasyonluğunda gerçekleşti. Toplantıda konuşan ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, ”Küçükkuyu-Midilli seferlerinin Çanakkale turizmi için çok önemli bir gelişmedir. Midilli yaklaşık 100 bin nüfusu, 5 bin üniversite öğrencisi, 16000 turistik yatak kapasitesi ve yaklaşık yıllık 60 bin yurtdışı ziyaretçisi ile Yunanistan’ın en büyük yüzölçümlü 3. adasıdır. Sezon içinde ayda 20 charter uçak seferine ev sahipliği yapan ada, Yunanistan ana karadan günde en az 5 direk uçuşa ev sahipliği yapmaktadır. Amacımız Küçükkuyu Midilli seferlerinin sürekliliğidir. Bu çerçevede başlangıç olarak Midilli’den Troya ve Assos a günübirlik önemli bir sayıda ziyaretin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Dentur ve Gestaş yoğun bir çalışma yürütüyor. Aynı zamanda hedefimiz uluslararası tur operatörlerinin ileriki yıllarda Çanakkale Midilli kombinasyonlu paket turlara çıkmasıdır. Ayrıca Midilli’de yaşayan halkın Çanakkale bölgesine ticaret, turizm ve kültürel amaçlı gelmesi için oda, borsa, üniversite, sivil toplum kuruluşlarımızla Midilli’deki muhataplarımız ortak çalışmalar yürütmeliyiz” şeklinde konuşu. Midilli’ye gidecek olan yerli turistlerin, Çanakkale’de de birkaç gün geçireceğini söyleyen Aydeğer, “Bu seferlerin iç turizm hareketine de olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Midilli seferlerinin gerçekleşmesindeki çok değerli katkıları nedeniyle başta Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a, Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, Gestaş ve Dentur’a yönetim kurullarına, emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerine şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.  
Küçükkuyu-Midilli Seferleri ile ilgili Ortak Akıl Toplantısı, Çanakkale’deki turizm hareketliliğini arttırmak amacıyla ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıda, Ayvacık Kaymakamı Cebat Çelik, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇTB Başkanı Kaya Üzen, TURSAB Çanakkale Körfez Byk Başkanı Turgay Kılıç, ÇARO Başkanı Adem Biçer, ÇATUD Başkanı Sefer Göztepe, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Dentur Genel Müdür Ünsal Savaş, ÇATOD Başkan Yardımcısı Yaşar Ersoy ve ÇATOD Üyeleri, TURSAB Çanakkale Körfez BYK üyeleri ÇARO ve ÇATUD Üyeleri, 16,17,18 meslek Komitesi üyeleri hazır bulundu.
 Küçükkuyu-Midilli Seferleri ile ilgili Ortak Akıl Toplantısı, ÇATOD ve TURSAB Çanakkale Körfez BYK işbirliği, ÇARO ve ÇATUD desteği ile ÇTSO ev sahipliği ve koordinasyonluğunda gerçekleşti. Toplantıda konuşan ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, ”Küçükkuyu-Midilli seferlerinin Çanakkale turizmi için çok önemli bir gelişmedir. Midilli yaklaşık 100 bin nüfusu, 5 bin üniversite öğrencisi, 16000 turistik yatak kapasitesi ve yaklaşık yıllık 60 bin yurtdışı ziyaretçisi ile Yunanistan’ın en büyük yüzölçümlü 3. adasıdır. Sezon içinde ayda 20 charter uçak seferine ev sahipliği yapan ada, Yunanistan ana karadan günde en az 5 direk uçuşa ev sahipliği yapmaktadır. Amacımız Küçükkuyu Midilli seferlerinin sürekliliğidir. Bu çerçevede başlangıç olarak Midilli’den Troya ve Assos a günübirlik önemli bir sayıda ziyaretin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Dentur ve Gestaş yoğun bir çalışma yürütüyor. Aynı zamanda hedefimiz uluslararası tur operatörlerinin ileriki yıllarda Çanakkale Midilli kombinasyonlu paket turlara çıkmasıdır. Ayrıca Midilli’de yaşayan halkın Çanakkale bölgesine ticaret, turizm ve kültürel amaçlı gelmesi için oda, borsa, üniversite, sivil toplum kuruluşlarımızla Midilli’deki muhataplarımız ortak çalışmalar yürütmeliyiz” şeklinde konuşu.
Midilli’ye gidecek olan yerli turistlerin, Çanakkale’de de birkaç gün geçireceğini söyleyen Aydeğer, “Bu seferlerin iç turizm hareketine de olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Midilli seferlerinin gerçekleşmesindeki çok değerli katkıları nedeniyle başta Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a, Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, Gestaş ve Dentur’a yönetim kurullarına, emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerine şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.