İYİ Partili Şahbaz’dan Belediye Yönetimine Tepki, Yaptığınız Tek Şey Yüzde Elli Zam

Siyaset 06.07.2024 - 13:48, Güncelleme: 06.07.2024 - 13:48
 

İYİ Partili Şahbaz’dan Belediye Yönetimine Tepki, Yaptığınız Tek Şey Yüzde Elli Zam

Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında toplu taşıma ücretlerine zam kararı alındı. Alınan zam kararı sonra Çanakkale Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu tepki göstererek, “Çanakkale’ye zam değil, çözüm gerek” dedi.
Gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında zam kararına karşı çıkan İYİ Parti Grup Başkanvekili Emirhan Şahbaz; “Biz daha klimaları açtıramadık. Ancak bugün zam kararı alıyoruz. Biz bu zamlara karşıyız. Hem kötü hizmet veriyoruz hem de bu kötü hizmete daha fazla ücret ödemelerini talep ediyoruz. Toplu taşıma Çanakkale’nin en büyük üç sorunu arasında yer alıyordu. Sayın başkan seçileli yaklaşık 100 gün oldu, bu dördüncü toplantımız. Biz Çanakkale’nin en büyük sorunu hakkında bu 4. toplantıda ilk defa konuşuyoruz o da ücret zammıyla alakalı” dedi. Seçim sürecinde İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt ve partisinin toplu ulaşım ile alakalı projelerinden bahseden Emirhan Şahbaz; “Yaklaşık 100 gün oldu neler yaptınız diye soran yok. Bizce bunun sebebi sizlerin seçim kampanyası boyunca elle tutulur akılda kalan vaadinizin olmamasıdır. Çanakkale halkından daha ne kadar süreyle para çıkacak bunu merak ediyoruz. Otobüs ücreti tarife artışına açıkladığımız sebeplerle ve halkın kötü hizmete mahkum olmasına karşı olduğumuz için ret oyu vereceğiz” ifadelerini kullandı. Çanakkale Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu konuyla ilgili; “Çanakkale Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda, toplu taşıma ücretlerine zam kararı alındı. Yıllardır süregelen sorunların geçici zamlarla çözülemeyeceği defalarca dile getirildi. Çanakkale halkı olarak, zam değil, kalıcı ve sürdürülebilir çözümler istiyoruz. Yeni seçilen belediye başkanı Sayın Muharrem Erkek, göreve gelişinin ilk 100 gününü doldurmak üzere. Ancak ne yazık ki, bu süre zarfında toplu taşıma sistemindeki kronik sorunlarla ilgili somut bir adım atılmadı. Dahası, Sayın Erkek’in, Çanakkale’nin en önemli sorunu olan toplu taşıma ile ilgili belediye meclis toplantılarına dahi katılmadığını üzülerek gözlemledik.
Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında toplu taşıma ücretlerine zam kararı alındı. Alınan zam kararı sonra Çanakkale Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu tepki göstererek, “Çanakkale’ye zam değil, çözüm gerek” dedi.

Gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında zam kararına karşı çıkan İYİ Parti Grup Başkanvekili Emirhan Şahbaz; “Biz daha klimaları açtıramadık. Ancak bugün zam kararı alıyoruz. Biz bu zamlara karşıyız. Hem kötü hizmet veriyoruz hem de bu kötü hizmete daha fazla ücret ödemelerini talep ediyoruz. Toplu taşıma Çanakkale’nin en büyük üç sorunu arasında yer alıyordu. Sayın başkan seçileli yaklaşık 100 gün oldu, bu dördüncü toplantımız. Biz Çanakkale’nin en büyük sorunu hakkında bu 4. toplantıda ilk defa konuşuyoruz o da ücret zammıyla alakalı” dedi.

Seçim sürecinde İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt ve partisinin toplu ulaşım ile alakalı projelerinden bahseden Emirhan Şahbaz; “Yaklaşık 100 gün oldu neler yaptınız diye soran yok. Bizce bunun sebebi sizlerin seçim kampanyası boyunca elle tutulur akılda kalan vaadinizin olmamasıdır. Çanakkale halkından daha ne kadar süreyle para çıkacak bunu merak ediyoruz. Otobüs ücreti tarife artışına açıkladığımız sebeplerle ve halkın kötü hizmete mahkum olmasına karşı olduğumuz için ret oyu vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu konuyla ilgili; “Çanakkale Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda, toplu taşıma ücretlerine zam kararı alındı. Yıllardır süregelen sorunların geçici zamlarla çözülemeyeceği defalarca dile getirildi. Çanakkale halkı olarak, zam değil, kalıcı ve sürdürülebilir çözümler istiyoruz.

Yeni seçilen belediye başkanı Sayın Muharrem Erkek, göreve gelişinin ilk 100 gününü doldurmak üzere. Ancak ne yazık ki, bu süre zarfında toplu taşıma sistemindeki kronik sorunlarla ilgili somut bir adım atılmadı. Dahası, Sayın Erkek’in, Çanakkale’nin en önemli sorunu olan toplu taşıma ile ilgili belediye meclis toplantılarına dahi katılmadığını üzülerek gözlemledik.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.