Bölgenin Sağlık Sorunlarına Derman Olacak, 3 Bin Kişiye de İstihdam Sağlayacak

Güncel 20.12.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Bölgenin Sağlık Sorunlarına Derman Olacak, 3 Bin Kişiye de İstihdam Sağlayacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. 80 bin metrekare kapalı alana sahip olacak hastane inşaatı 2016 yılında tamamlandığında, 600 yatak kapasiteli hastane bölgenin sağlık sorunlarına derman olmakla kalmayacak 3 bin kişiye de iş kapısı olacak
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni hastane binası inşaatının % 75'i tamamlandı. 2016 yılı içerisinde faaliyete geçecek olan Üniversite Hastanesi’nin 70 bin metrekare kapalı alan ile  yoğun bakım üniteleriyle birlikte 600 yataklı olacağı öğrenildi. 8 bloktan oluşacak ve bloklar arasında tüp geçitle bağlantı bulunacak hastanede, yaklaşık 600 yatak kapasitesi bulunacak. Ayrıca kanser tarama merkezi ve tüp bebek ünitesi de yeni hastanede yer alacak. Bütün alanlarda hızlı bir büyüme gerçekleştiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, devasa hastane yatırımı ile birlikte Çanakkale halkını hem çevre şehirlere muhtaç olmaktan kurtaracak, hem de Çanakkale istihdamına büyük katkı sağlayacak. Yeni hastane binasında yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacak.  Devam eden çalışmalar hakkında açıklama yapan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık, inşaatı hızla bitirerek tüm bölümlerle birlikte yeni hastaneye taşınmayı hedeflediklerini belirtti.  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran ise yeni hastanenin, Çanakkalelilere ve öğrencilere modern cihazlarla hizmet verilecek olması yönüyle değerli   2016 bütçesinden Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İnşaatına 40 milyon TL’lik bütçe ayrıldı. Yetkililer ayrılan bu bütçenin 20 milyon TL’sinin inşaat, diğer 20 milyon TL’sinin ise teçhizat giderleri için olduğunu ifade etti. Ayrıca çalışmaları hızlandırmak üzere Rektörlüğün girişimleri ile de 5 milyon TL’lik ek bütçe gönderildi. Yetkililer böylece en kısa zamanda hastanenin bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran ise hastanenin önümüzdeki yıl en geç son bahara doğru tamamlanmış olacağını ve birimleriyle taşınmış olacakları müjdesini verdi. Yeni hastanenin Çanakkalelilere ve öğrencilere modern cihazlarla hizmet verecek olması nedeniyle değerli olduğunu belirten Demiraran, Çanakkale’nin vizyonunu yukarıya çıkaracak olmasından dolayı yapılanların herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini de ifade etti.    
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. 80 bin metrekare kapalı alana sahip olacak hastane inşaatı 2016 yılında tamamlandığında, 600 yatak kapasiteli hastane bölgenin sağlık sorunlarına derman olmakla kalmayacak 3 bin kişiye de iş kapısı olacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni hastane binası inşaatının % 75'i tamamlandı. 2016 yılı içerisinde faaliyete geçecek olan Üniversite Hastanesi’nin 70 bin metrekare kapalı alan ile  yoğun bakım üniteleriyle birlikte 600 yataklı olacağı öğrenildi.

8 bloktan oluşacak ve bloklar arasında tüp geçitle bağlantı bulunacak hastanede, yaklaşık 600 yatak kapasitesi bulunacak. Ayrıca kanser tarama merkezi ve tüp bebek ünitesi de yeni hastanede yer alacak.

Bütün alanlarda hızlı bir büyüme gerçekleştiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, devasa hastane yatırımı ile birlikte Çanakkale halkını hem çevre şehirlere muhtaç olmaktan kurtaracak, hem de Çanakkale istihdamına büyük katkı sağlayacak. Yeni hastane binasında yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacak.

 Devam eden çalışmalar hakkında açıklama yapan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık, inşaatı hızla bitirerek tüm bölümlerle birlikte yeni hastaneye taşınmayı hedeflediklerini belirtti.  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran ise yeni hastanenin, Çanakkalelilere ve öğrencilere modern cihazlarla hizmet verilecek olması yönüyle değerli

 

2016 bütçesinden Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İnşaatına 40 milyon TL’lik bütçe ayrıldı. Yetkililer ayrılan bu bütçenin 20 milyon TL’sinin inşaat, diğer 20 milyon TL’sinin ise teçhizat giderleri için olduğunu ifade etti. Ayrıca çalışmaları hızlandırmak üzere Rektörlüğün girişimleri ile de 5 milyon TL’lik ek bütçe gönderildi. Yetkililer böylece en kısa zamanda hastanenin bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran ise hastanenin önümüzdeki yıl en geç son bahara doğru tamamlanmış olacağını ve birimleriyle taşınmış olacakları müjdesini verdi. Yeni hastanenin Çanakkalelilere ve öğrencilere modern cihazlarla hizmet verecek olması nedeniyle değerli olduğunu belirten Demiraran, Çanakkale’nin vizyonunu yukarıya çıkaracak olmasından dolayı yapılanların herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini de ifade etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.