Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Şaşırdık mı Hayır, O Kafa Yine Bülent Turan’a Sallıyor

AK Parti Çanakkale teşkilatında bir dönem bulunmuş Özkan Arslan, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından uzun bir paylaşımda bulundu. Bu açıklamanın merkezinde Bülent Turan vardı. Arslan özetle şunu diyordu, Turan eski milletvekili şimdi İçişleri Bakan Yardımcısı bürokrat, Çanakkale’ye karışmasın eski düzeni bozmasın. Karıştığı için oy kaybı yaşanmış, karıştığı için Milletvekili Ayhan Gider ne siyaset ne atama ne de hizmet yapabilmiş.  Özkan Arslan’ın akil adam rolüyle “dava, değeler, erdemler” vurgusuyla yaptığı açıklamasını değerlendirmeden önce şu bilgiyi vereyim. Arslan, il ya da ilçe başkanı olmak istiyor, Ezine Gıda Organize Sanayiye müdür olmak istiyor bununla ilgili de lobi çalışması yapıyor.  “Bülent Turan, Ayhan Gider kavgası” diye bir şey varsa tam da Özkan Arslan gibi adamlar yüzünden var.  Havayı koklamış, Gider’in “hoşuna gidecek” bir şeyler söylersem taleplerime bir zemin oluştururum demiş ve Bülent Turan’a sallamış. Bu ifadeyi kullandığım için özür dilerim ama simitçi dükkanını işletememiş Arslan gibi sözüm ona dava adamlarının geldiği nokta tam da burası makamı, koltuğu alamayınca salla gitsin!  Değişmez kuraldır, görünmek isteyen görünene saldırır, Özkan Arslan’da tıpkı daha önce muhalif parti ve isimlerin yaptığını yapıyor görünmek istiyor ve en kolay yolu seçiyor, Turan’a sallıyor yoksa kim hatırlar bu adamcağızı… Bu arada Ayhan Gider böyle adamlara değil koltuk randevu bile vermez.  Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İçişlerine atandığı gün dedi ki, “Ankara’da bir kardeşiniz var bu memleketin hayrına ne olursa elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim.”  Dediğini de yaptı, yaptığı için de her gün makamında partisi fark etmeksizin belediye başkanları, müdürler, siyasiler adeta kuyruk oluyor.  “Karışıyor” bahsiyle ilgili Turan’ın daha önce söylediği şu hatırlatayım; “Cumhurbaşkanının yanında olan, siyasetin her kademesinde bulunmuş bu memleketin bir evladıyım. Yanlış yapan muhtara da belediye başkanına da ilçe başkanına da vekile de valiye de karışırım arkadaş. O yüzden buralardayız biz.” Siyaset Zalimdir Yazımı siyasetle ilgili birkaç söz ederek bitirmek isterim; “Siyaset Zalimdir. “Siyaset Arapça kökenli bir kelimedir, anlamı da at terbiye sanatıdır, ama insan terbiye etme sanatıdır da denir. Halkımız siyasetten kurnazlık anlamı da çıkarır” der Bülent Daver. Carl Schmitt “Siyaset, düşmanı tesbit etme sanatı”, Winston Churchill “Siyaset yarın, gelecek hafta, gelecek yıl neler olacağını tahmin etme yeteneği, söyledikleri doğru çıkmayınca bunun sebeplerini açıklama becerisidir” diye tarif eder. Süleyman Demirel’e göre, “Siyaset zaaf kabul etmez, ‘keşkesi’ yoktur. Siyasette yol arkadaşını seçemezsin, gelenle yapılır ve siyasette % 70’den fazla risk alınmaz.”
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2024 - Cuma

Şaşırdık mı Hayır, O Kafa Yine Bülent Turan’a Sallıyor

AK Parti Çanakkale teşkilatında bir dönem bulunmuş Özkan Arslan, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından uzun bir paylaşımda bulundu. Bu açıklamanın merkezinde Bülent Turan vardı. Arslan özetle şunu diyordu, Turan eski milletvekili şimdi İçişleri Bakan Yardımcısı bürokrat, Çanakkale’ye karışmasın eski düzeni bozmasın. Karıştığı için oy kaybı yaşanmış, karıştığı için Milletvekili Ayhan Gider ne siyaset ne atama ne de hizmet yapabilmiş. 

Özkan Arslan’ın akil adam rolüyle “dava, değeler, erdemler” vurgusuyla yaptığı açıklamasını değerlendirmeden önce şu bilgiyi vereyim. Arslan, il ya da ilçe başkanı olmak istiyor, Ezine Gıda Organize Sanayiye müdür olmak istiyor bununla ilgili de lobi çalışması yapıyor. 

“Bülent Turan, Ayhan Gider kavgası” diye bir şey varsa tam da Özkan Arslan gibi adamlar yüzünden var.  Havayı koklamış, Gider’in “hoşuna gidecek” bir şeyler söylersem taleplerime bir zemin oluştururum demiş ve Bülent Turan’a sallamış. Bu ifadeyi kullandığım için özür dilerim ama simitçi dükkanını işletememiş Arslan gibi sözüm ona dava adamlarının geldiği nokta tam da burası makamı, koltuğu alamayınca salla gitsin! 

Değişmez kuraldır, görünmek isteyen görünene saldırır, Özkan Arslan’da tıpkı daha önce muhalif parti ve isimlerin yaptığını yapıyor görünmek istiyor ve en kolay yolu seçiyor, Turan’a sallıyor yoksa kim hatırlar bu adamcağızı… Bu arada Ayhan Gider böyle adamlara değil koltuk randevu bile vermez. 

Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İçişlerine atandığı gün dedi ki, “Ankara’da bir kardeşiniz var bu memleketin hayrına ne olursa elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim.”  Dediğini de yaptı, yaptığı için de her gün makamında partisi fark etmeksizin belediye başkanları, müdürler, siyasiler adeta kuyruk oluyor. 

“Karışıyor” bahsiyle ilgili Turan’ın daha önce söylediği şu hatırlatayım; “Cumhurbaşkanının yanında olan, siyasetin her kademesinde bulunmuş bu memleketin bir evladıyım. Yanlış yapan muhtara da belediye başkanına da ilçe başkanına da vekile de valiye de karışırım arkadaş. O yüzden buralardayız biz.”

Siyaset Zalimdir

Yazımı siyasetle ilgili birkaç söz ederek bitirmek isterim; “Siyaset Zalimdir. “Siyaset Arapça kökenli bir kelimedir, anlamı da at terbiye sanatıdır, ama insan terbiye etme sanatıdır da denir. Halkımız siyasetten kurnazlık anlamı da çıkarır” der Bülent Daver. Carl Schmitt “Siyaset, düşmanı tesbit etme sanatı”, Winston Churchill “Siyaset yarın, gelecek hafta, gelecek yıl neler olacağını tahmin etme yeteneği, söyledikleri doğru çıkmayınca bunun sebeplerini açıklama becerisidir” diye tarif eder. Süleyman Demirel’e göre, “Siyaset zaaf kabul etmez, ‘keşkesi’ yoktur. Siyasette yol arkadaşını seçemezsin, gelenle yapılır ve siyasette % 70’den fazla risk alınmaz.”

Yazıya ifade bırak !