Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Instagram Kapanışı, Binlerce Sanal Dükkânı Kapattı

1,9 Milyar Liralık Bir Ekonomi Etkilenebilir Instagram'ın kapatılmasının siyasi boyutunu konuşmak, bireysel özgürlükler konusuna ise hiç girmek istemiyorum. Konuşmak istediğim işin ekonomik boyutu, Türkiye'de toplam e-ticaretin %10'u sosyal medya platformları üzerinden gerçekleşiyor ve bu, günde 930 milyon TL'ye denk geliyor. Influencerların platforma çektiği trafikle birlikte 1,9 milyar liralık bir ekonomi etkilenebilir. Bu rakamlar, Instagram'ın kapatılmasının ekonomik açıdan ne denli büyük bir darbe olacağını gözler önüne seriyor. Kapatılması, Binlerce İnsanın İşsiz Kalması Anlamına Gelir Vatandaşlar, zaten zor ekonomik koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Bu durumda, e-ticaretle geçimlerini sağlayan insanlara vurulacak darbe, toplumsal huzursuzluğu daha da artıracaktır. Instagram, birçok insanın hayatını kazandığı, reklam vererek müşteri bulduğu, içerik ürettiği bir platform. Kapatılması, bu insanların işsiz kalması anlamına gelir. Özellikle pandemi döneminde artan online alışveriş eğilimi ve dijital pazarlama stratejileri göz önüne alındığında, böyle bir kararın ekonomik yansımaları daha da büyük olacaktır. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin De Hayati Önem Taşıyor İnsanlar, sosyal medya üzerinden ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yaparak geçimlerini sağlıyor. Bu platformlar, yalnızca bireysel kazançlar için değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeler için de hayati önem taşıyor. Sosyal medya, zamanın bir hakikati olup, bu hakikatle kavga etmek beyhude bir çabadır. Sosyal medya platformlarının kapatılması, ekonomiyi ciddi anlamda etkileyerek, binlerce dükkanın kapanmasına yol açabilir. TikTok Gibi Platformlar Varken, Instagram'ı Kapatmak Yanlış Instagram'ın siyasi gerekçelerle sansür uygulaması yanlış olabilir, ancak buna tepki olarak platformu kapatmak daha da yanlıştır. Sosyal medya, modern dünyada bir hakikattir ve bu hakikatle savaşmak, kaçınılmaz olarak daha büyük sorunlara yol açacaktır. Ülkemizde TikTok gibi platformlar varken, Instagram'ı kapatmak binlerce insanın geçim kapısını kapatmak anlamına gelir. Toplumu ciddi derecede felakete sürükleyen platformlar varken, büyük bir ekonomi döndüren Instagram'ı kapatmak çok ama çok yanlış bir karar. Instagram, Sadece Eğlence Değil, Aynı Zamanda Önemli Bir Pazar Yeridir Fenomenlerin işsiz kaldığını düşünerek dalga geçenler, Instagram'ın ekonomiye olan katkısından ve sosyal yardımlaşmadaki rolünden bihaber insanlar olarak nitelendirilebilir. Instagram, sadece eğlence değil, aynı zamanda önemli bir pazar yeridir. Ekonomiye olan katkısı ve sosyal yardımlaşmadaki rolü göz ardı edilemez. Bu nedenle, Instagram'ın kapatılması, ekonomik ve toplumsal açıdan ciddi olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Umarım bir kaç gün içinde bu yanlıştan dönülür.
Ekleme Tarihi: 02 Ağustos 2024 - Cuma

Instagram Kapanışı, Binlerce Sanal Dükkânı Kapattı

1,9 Milyar Liralık Bir Ekonomi Etkilenebilir

Instagram'ın kapatılmasının siyasi boyutunu konuşmak, bireysel özgürlükler konusuna ise hiç girmek istemiyorum. Konuşmak istediğim işin ekonomik boyutu, Türkiye'de toplam e-ticaretin %10'u sosyal medya platformları üzerinden gerçekleşiyor ve bu, günde 930 milyon TL'ye denk geliyor. Influencerların platforma çektiği trafikle birlikte 1,9 milyar liralık bir ekonomi etkilenebilir. Bu rakamlar, Instagram'ın kapatılmasının ekonomik açıdan ne denli büyük bir darbe olacağını gözler önüne seriyor.

Kapatılması, Binlerce İnsanın İşsiz Kalması Anlamına Gelir

Vatandaşlar, zaten zor ekonomik koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Bu durumda, e-ticaretle geçimlerini sağlayan insanlara vurulacak darbe, toplumsal huzursuzluğu daha da artıracaktır. Instagram, birçok insanın hayatını kazandığı, reklam vererek müşteri bulduğu, içerik ürettiği bir platform. Kapatılması, bu insanların işsiz kalması anlamına gelir. Özellikle pandemi döneminde artan online alışveriş eğilimi ve dijital pazarlama stratejileri göz önüne alındığında, böyle bir kararın ekonomik yansımaları daha da büyük olacaktır.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin De Hayati Önem Taşıyor

İnsanlar, sosyal medya üzerinden ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yaparak geçimlerini sağlıyor. Bu platformlar, yalnızca bireysel kazançlar için değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeler için de hayati önem taşıyor. Sosyal medya, zamanın bir hakikati olup, bu hakikatle kavga etmek beyhude bir çabadır. Sosyal medya platformlarının kapatılması, ekonomiyi ciddi anlamda etkileyerek, binlerce dükkanın kapanmasına yol açabilir.

TikTok Gibi Platformlar Varken, Instagram'ı Kapatmak Yanlış

Instagram'ın siyasi gerekçelerle sansür uygulaması yanlış olabilir, ancak buna tepki olarak platformu kapatmak daha da yanlıştır. Sosyal medya, modern dünyada bir hakikattir ve bu hakikatle savaşmak, kaçınılmaz olarak daha büyük sorunlara yol açacaktır. Ülkemizde TikTok gibi platformlar varken, Instagram'ı kapatmak binlerce insanın geçim kapısını kapatmak anlamına gelir. Toplumu ciddi derecede felakete sürükleyen platformlar varken, büyük bir ekonomi döndüren Instagram'ı kapatmak çok ama çok yanlış bir karar.

Instagram, Sadece Eğlence Değil, Aynı Zamanda Önemli Bir Pazar Yeridir

Fenomenlerin işsiz kaldığını düşünerek dalga geçenler, Instagram'ın ekonomiye olan katkısından ve sosyal yardımlaşmadaki rolünden bihaber insanlar olarak nitelendirilebilir. Instagram, sadece eğlence değil, aynı zamanda önemli bir pazar yeridir. Ekonomiye olan katkısı ve sosyal yardımlaşmadaki rolü göz ardı edilemez. Bu nedenle, Instagram'ın kapatılması, ekonomik ve toplumsal açıdan ciddi olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Umarım bir kaç gün içinde bu yanlıştan dönülür.

Yazıya ifade bırak !