Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Kent Konseyi Seçimlerinde Çanakkale Belediyesi Neden Sınıfta Kaldı?

400 yakın sivil toplum kuruluşunun katıldığı Çanakkale Kent Konseyi'nin 28 Eylül’deki seçimlerinde Halit Kubilay Fırat’ın başkanlığa seçilmesi, şehrimizde demokrasi ve katılım anlamında olumlu bir gelişmeydi. Ancak bu güzel başlangıç, seçimlerin hemen ertesi günü konseyin ofislerinin apar topar boşaltılması ve yeni yönetime yer verilmemesiyle gölgelenmiş durumda. Başkan Fırat bu duruma tepki göstererek yürütme kurulu üyeleriyle belediye önüne çadır kurarak seslerini duyurmaya çalıştı. Konuya tepki gösteren İyi Parti Başkan Vekili Emirhan Şahbaz, kent konseyi kapılarına kilit vurulmasına, taşınma işleminin o güne denk gelmesini, doğru bulmadıklarını dile getirirken, AK Parti Grup Başkan Vekili Ergin Sezen, ise “Yangından mal kaçırır gibi birtakım işlerin yapılması çok iyi olmadı” dedi.  Belediye Başkan Vekili Fatma Kaynaş’ın, meclis toplantısında binanın üç ay önce boşaltılacağı kararının alındığını ve kütüphane yapılacağını söylemesi aslında işin özünü değiştirmiyor. Belediye, elbette ki mülklerini tasarruf edebilir. Ancak zamanlama konusundaki bu acemilik, yönetimdeki ciddiyetsizliğin bir göstergesidir. Belediye keşke bu bilgilendirmeyi daha erken yapmış olsaydı. Muharrem Erkek’in seçimin ertesi günü yeni başkanı arayıp tebrik etmesini beklerdim. Tebriği geçtik Fırat, araya CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan’ı koymasına rağmen, Muharrem Erkek’le görüşememiş.  Sayın Muharrem Erkek, CHP'deki görevlerinde demokrasi, hukuk ve şeffaflık gibi kavramları dilinden düşürmeyen biri olarak tanınıyor. Ancak, bu gibi “küçük” işlerle ilgilenirken gösterdiği tavır, beklentileri karşılamaktan uzak. Bu durumu kasaba siyasetine indirgeyen bir tutuma kaymaması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür olaylar, bir belediye başkanının şehrin yönetimindeki vizyonunu gösterir. Çanakkale gibi bir şehirde böylesi küçük hesaplarla yönetim sergilenmesi, hayal kırıklığı yaratıyor. 
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2024 - Cuma

Kent Konseyi Seçimlerinde Çanakkale Belediyesi Neden Sınıfta Kaldı?

400 yakın sivil toplum kuruluşunun katıldığı Çanakkale Kent Konseyi'nin 28 Eylül’deki seçimlerinde Halit Kubilay Fırat’ın başkanlığa seçilmesi, şehrimizde demokrasi ve katılım anlamında olumlu bir gelişmeydi. Ancak bu güzel başlangıç, seçimlerin hemen ertesi günü konseyin ofislerinin apar topar boşaltılması ve yeni yönetime yer verilmemesiyle gölgelenmiş durumda. Başkan Fırat bu duruma tepki göstererek yürütme kurulu üyeleriyle belediye önüne çadır kurarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Konuya tepki gösteren İyi Parti Başkan Vekili Emirhan Şahbaz, kent konseyi kapılarına kilit vurulmasına, taşınma işleminin o güne denk gelmesini, doğru bulmadıklarını dile getirirken, AK Parti Grup Başkan Vekili Ergin Sezen, ise “Yangından mal kaçırır gibi birtakım işlerin yapılması çok iyi olmadı” dedi. 

Belediye Başkan Vekili Fatma Kaynaş’ın, meclis toplantısında binanın üç ay önce boşaltılacağı kararının alındığını ve kütüphane yapılacağını söylemesi aslında işin özünü değiştirmiyor. Belediye, elbette ki mülklerini tasarruf edebilir. Ancak zamanlama konusundaki bu acemilik, yönetimdeki ciddiyetsizliğin bir göstergesidir. Belediye keşke bu bilgilendirmeyi daha erken yapmış olsaydı. Muharrem Erkek’in seçimin ertesi günü yeni başkanı arayıp tebrik etmesini beklerdim. Tebriği geçtik Fırat, araya CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan’ı koymasına rağmen, Muharrem Erkek’le görüşememiş. 

Sayın Muharrem Erkek, CHP'deki görevlerinde demokrasi, hukuk ve şeffaflık gibi kavramları dilinden düşürmeyen biri olarak tanınıyor. Ancak, bu gibi “küçük” işlerle ilgilenirken gösterdiği tavır, beklentileri karşılamaktan uzak. Bu durumu kasaba siyasetine indirgeyen bir tutuma kaymaması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür olaylar, bir belediye başkanının şehrin yönetimindeki vizyonunu gösterir. Çanakkale gibi bir şehirde böylesi küçük hesaplarla yönetim sergilenmesi, hayal kırıklığı yaratıyor. 

Yazıya ifade bırak !