Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

CHP Çanakkale’de Şok Karar İl Başkanları ve Belediye Başkan Yardımcıları İhraç Edildi

CHP’de seçim sonrası başlatılan disiplin süreci sonuçlandı. Çanakkale'de, partinin seçim sürecine zarar verdiği gerekçesiyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen 33 kişinin dosyası görüşüldü. İncelemeler sonucunda, 30 kişinin partiden kesin olarak ihraç edilmesine karar verildi. İhraç edilenler arasında eski il başkanları Doğan Ateş ve Metin Ümit Ural ile önceki dönem belediye başkan yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay da yer alıyor. Partiden ihraç edilen diğer isimler arasında Nazmiye Gök, Süleyman Erte, Kadir Erkoyun, Gizem Üzden Yeşil, Nurettin Gündoğan, Mehmet Gezer, Atakan Tenk ve Gönül Başaran gibi isimler bulunuyor. İhraçlara Sebep Olan Yürüyüş İhraca gerekçe olarak, İrfan Mutluay’ın önderliğinde Muharrem Erkek’in önseçimle değil, atamayla göreve gelmesine yönelik itiraza karşı Ankara’ya yapılan yürüyüş gösterildi. Benzer ihraçlar sadece Çanakkale’de değil, Ankara, Elazığ, Samsun, İzmir gibi birçok ilde de yapıldı. Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in Tavrı Belirleyici Oldu Peki, bu isimler şimdi ne yapacak? Önce genel merkezin Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz edecekler. Çünkü disiplin kurulu, il yönetimine gönderdiği yazıda bu isimlerin geçici olarak ihraç edilmesi gerektiğini belirtti. Bu da 12 aylık bir üyelikten düşürme anlamına geliyor. Eğer buradan da sonuç alamazlarsa, konuyu mahkemeye taşıyacaklar. Bu kararın alınmasında elbette ki belediye başkanı Muharrem Erkek’in tavrı belirleyici oldu.  Güçlü Olan Kazandı Peki, alınan bu karar doğru mu? Buna, şu söylediklerimden sonra siz karar verin: Siyasette ve ticarette güçlü olan kazanır, haklı olan değil. Siyasetin doğası gereği teorik bilgelik değil, pratik bilgelik üstün gelir. Nitekim öyle de oluyor. Kim galip gelirse, haklı olan odur ve ahde vefa daima zayıf olanın payına düşer. Son söz: Siyaset, kan dökülmeyen bir savaştır; savaş ise kan dökülen siyasettir.
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2024 - Cumartesi

CHP Çanakkale’de Şok Karar İl Başkanları ve Belediye Başkan Yardımcıları İhraç Edildi

CHP’de seçim sonrası başlatılan disiplin süreci sonuçlandı. Çanakkale'de, partinin seçim sürecine zarar verdiği gerekçesiyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen 33 kişinin dosyası görüşüldü. İncelemeler sonucunda, 30 kişinin partiden kesin olarak ihraç edilmesine karar verildi. İhraç edilenler arasında eski il başkanları Doğan Ateş ve Metin Ümit Ural ile önceki dönem belediye başkan yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay da yer alıyor. Partiden ihraç edilen diğer isimler arasında Nazmiye Gök, Süleyman Erte, Kadir Erkoyun, Gizem Üzden Yeşil, Nurettin Gündoğan, Mehmet Gezer, Atakan Tenk ve Gönül Başaran gibi isimler bulunuyor.

İhraçlara Sebep Olan Yürüyüş

İhraca gerekçe olarak, İrfan Mutluay’ın önderliğinde Muharrem Erkek’in önseçimle değil, atamayla göreve gelmesine yönelik itiraza karşı Ankara’ya yapılan yürüyüş gösterildi. Benzer ihraçlar sadece Çanakkale’de değil, Ankara, Elazığ, Samsun, İzmir gibi birçok ilde de yapıldı.

Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in Tavrı Belirleyici Oldu

Peki, bu isimler şimdi ne yapacak? Önce genel merkezin Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz edecekler. Çünkü disiplin kurulu, il yönetimine gönderdiği yazıda bu isimlerin geçici olarak ihraç edilmesi gerektiğini belirtti. Bu da 12 aylık bir üyelikten düşürme anlamına geliyor. Eğer buradan da sonuç alamazlarsa, konuyu mahkemeye taşıyacaklar. Bu kararın alınmasında elbette ki belediye başkanı Muharrem Erkek’in tavrı belirleyici oldu. 

Güçlü Olan Kazandı

Peki, alınan bu karar doğru mu? Buna, şu söylediklerimden sonra siz karar verin: Siyasette ve ticarette güçlü olan kazanır, haklı olan değil. Siyasetin doğası gereği teorik bilgelik değil, pratik bilgelik üstün gelir. Nitekim öyle de oluyor. Kim galip gelirse, haklı olan odur ve ahde vefa daima zayıf olanın payına düşer.

Son söz: Siyaset, kan dökülmeyen bir savaştır; savaş ise kan dökülen siyasettir.

Yazıya ifade bırak !