Büyük şehirlerde örneklerine sıkça rastladığımız sanat ve meslek eğitimi kursları yüzlerce farklı alanda gençleri meslek ve iş sahibi yaptı fena mı oldu? Peki Çanakkale’de başkan adaylarının bu alanda elle tutulur projeleri olacak mı?
Bir başkan çıkıp da “Evet, diğer sorunlar da çok önemli ama ben günü tek öğün yemekle geçiren üniversite öğrencilerine akşam yemeği vereceğim, öğlen yemeğini tostla, hamburgerle geçiren çocuklarımıza sıcak yemek vereceğim”dese ya da öğretmenlerden ulaşım ücreti almasa buna kim karşı çıkar? Çocukları, gençleri mutlu eden, anne babaları da mutlu eder ki bu da oyun rengini belirlemesinde en önemli unsurların başında geliyor. Kısacası, eğitimi, bilimi, geleceği ve en önemlisi de çocuklarımızı ciddiye alan seçimi kazanır, almayan da nerede hata yaptım diye düşünür durur…
Yukarda bahsettiğim konularla ilgili Ülgür Gökhan başkanlığındaki CHP’li belediye bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yeterli değil. Örneğin ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilere öğlen yemeği veriyor, üniversite gençliğine her sabah sıcak çorba veriyor.
Peki AK Partinin adayı Ayhan Gider’in CHP’li belediyenin bu yaptıklarını daha nitelikli daha kapsamlı hale getirecek projeleri olacak mı? Çanakkale seçmeni için yapılacak yollardan, yeni yeni hizmet binalarından hatta parklardan, bahçelerden bile önce bu tarz sosyal projeler geliyor. Sayın Gider projeleriyle yaşanabilir bir şehri imara önce bu gibi sosyal projeler sunarak başlamalı.Çünkü rakibi Ülgür Gökhan, kreş, kooperatifleşme, sosyal tesis gibi projeleri dillendiriyor ve seçmene önceliğim bunlar diyor.
Peki Ülgür Gökhan bunları dillendirirken ve seçmen de bu gibi projeleri daha çok önemsiyorken AK Partinin adayı Ayhan Gider ne yapmalı?
Sayın Gider de üniversite gençliğine sabahları çorba dağıtsın ek olarak üniversite gençliğine yönelik şehrin merkezinde çay ve kahvenin bedava olduğu butik kütüphaneler/kitap kafeler açsın etsin.
Çocuklara yönelik içinde meyve ağaçları olan parklar yapılsın burada masal ve oyun atölyeleri kurulsun aileler hafta sonları AVM’lere mahkûm olmasın.
Sadece gençlere yönelik değil yaşlılarımız için de benzer projeler geliştirsin Çanakkale Belediyesinin hayata geçirdiği Altın Yıllar Yaşam Merkezine benzer her mahallede 5 odası olan minimum 10 maksimum 50 kişi kapasiteli butik sosyal tesisler açılsın. Çanakkale’de 50 yaş üstü kadınlar gün yaparak bir araya geliyorlar. Bu günlerini belediyenin her mahallede olan sosyal tesislerinde yapsınlar, hatta o yaşlılarımızı araçlarla evlerinden alalım evlerine bırakalım. Bu tesislerde çay ve kahve hizmeti ücretsiz olsun. Haftanın belli günleri sinema, tiyatro gösterileri olsun.
Sayın Gider yukarda bahsettiğim hizmetleri tek çatı altında toplayacak bir proje geliştirebilir. Nasıl mı, her mahallede kent konseyi mahalle temsilcilikleri var ve aylık binlerce lira kiralar ödeniyor. Sayın Gider her mahalleye estetik ve kullanım açısından giriş çıkışları farklı noktalardan olan örnek olacak kent konseyi binaları yapmalı. Bu binalarda muhtarlarımız, belediyenin su ve diğer birimleri hizmet verirken. Bahsettiğim kütüphane, atölye, sosyal tesis, konferans salonları hepsi tek çatı altında yer almalı.
Tekrar etmekte fayda var eğitimi, bilimi, geleceği ve en önemlisi de çocuklarımızı ciddiye alan seçimi kazanır, almayan da nerede hata yaptım diye düşünür durur…