Geçtiğimiz hafta İYİ Parti İl Başkanı İrfan Dehmen bir basın toplantısı düzenledi ve il yönetim kurulunu açıkladı. Yönetim kurulunda flaş denecek bir isim dikkat çekmedi açıkçası. Toplantıda İl Başkanı İrfan Dehmen’e 3 soru sordum. Açıkçası benden başka soru soran da olmadı.
Birinci sorum; “İrfan Bey, daha önce MHP ile bir bağınız var mıydı, yönetimlerinde yer aldınız mı, ya da MHP üyesi miydiniz? Aynı soruyu CHP içinde sordum, CHP’de görev aldınız mı ya da üyesi miydiniz?” diye sordum. Dehmen daha önce MHP ile yollarının hiç kesişmediğini, İYİ Partide görev teklif edilene kadar da CHP üyesi olduğunu hatta CHP belediye meclis üyesi adayı olduğunu açıkladı. Dehmen partimizin en büyük özelliği bu zaten herkese açık dedi. Ama İYİ Parti içindeki bazı isimler, MHP’lileri düşman AK Partilileri ise hain olarak görüyorlar…! Daha önceki “İYİ Parti Çanakkale’de kimin oyuna talip?” http://gazetedegisim.com/iyi-parti-canakkalede-kimin-oyuna-talip başlıklı yazımda bunu ifade etmiştim. Bu yazı sonrası malum kişilerden aldığım tehditler ve hakaretler iddialarımı da doğruladı…!
İkinci sorum; “Çanakkale belediye başkanlığına siz mi aday olacaksınız yoksa başka bir adayınız var mı?” O konuda henüz hiçbir görüşme olmadığını böyle şeyleri henüz konuşmadıklarını açıkladı Dehmen. Son günlerde bu konuda kulağıma gelen bir aday söz konusu açıkçası çok da inandırıcı gelmedi bana, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı olacağı konuşuluyor. Mutan, CHP’de bile başkanlığı düşünmediğini, ön seçim olursa milletvekili adayı olabileceğini yoksa il başkanlığına aday olacağını daha geçtiğimiz günkü toplantısında açıkladı. Konuyu Mutan’a sordum, “iyi niyetli bazı arkadaşlar yakıştırıyorlar, dillendiriyorlar ama ben düşünmüyorum, ben başkanlık yaptım iddiamı da ortaya koydum, benim bir çizgim var, yeter bu kadar” dedi.. !
Üçüncü sorum ise; “Meclis üyesi Ufuk Demirbaş, İyi Partiye geçti. Fakat Demirbaş mecliste daha çok CHP’li bir meclis üyesi gibi davranıyor bu meclise girdiği ilk günden beri böyle. Ülgür Gökhan’ı ya da CHP’li Çanakkale Belediyesini bugüne kadar bir kez eleştirmedi, hatta Gökhan’ın meclisteki en büyük destekçisi oldu. Siz siyaset yaparken CHP’yi eleştirecek misiniz?” diye sordum. Çünkü Demirbaş’ın meclisteki eleştiri yaptığı tek isim AK Partili Tülay Ömercioğlu ve AK Parti iktidarı. Hatta geçtiğimiz mecliste yine AK Partiyi eleştirdi. Ömercioğlu kendisini CHP’li gibi davranmakla itham etti. Gökhan da Demirbaş’ın CHP’ye geçmesini arzularım dedi. Tablo böyleyken bunu sormam gerekiyordu. Bu soruya Demirbaş bir cevap vermedi ama Dehmen, “iyin yanından, yanlışın karşısında olacağız” dedi. Dehmen bu söylemiyle “siyaset mi yapı ne?”
Dehmen’in toplantıdaki iddiası ise şu oldu. “İlk seçimde, Çanakkale’de birinci parti olacağız.” Yani yerel seçimlerde İyi partinin hedefi Çanakkale’de birinci parti olmak, siyaset iddia işidir ama bu söylem sanki biraz fazla iddialı oldu. İddia demişken merkez ilçe başkanlığı görevini yürüten İsmet Balkan da üye kayıt çalışmaları yapıyor ve o da iddialı olduklarını her fırsatta dile getiriyor. Balkan MHP il başkanıyken, 1 Kasım seçimlerinde “nasıl bir oy bekliyorsunuz?” diye sorduğumda. “Patlama olacak %40’ları zorlayacağız. Anadolu’da müthiş bir hareketlenme var” demişti. Ben ise “barajı geçerseniz büyük başarı” demiştim. O yüzden bu ekibin iddialarına açıkçası biraz temkinli yaklaşıyorum.
CHP’deki kurultay sonrası ortaya çıkan tablo ardı ardına gelen istifalar açıkçası İyi Partinin işine yarıyor. İyi Parti adeta CHP’ye küsenlere kucak açmış durumda. MHP ve AK Partiye göstermedikleri muhabbeti CHP’ye gösteriyorlar. Ne diyelim Allah muhabbetlerini artırsın…
Bu arada MHP 25.dönem milletvekili Kürşat Tuna’nın sessizliği ise dikkat çekiyordu. Tuna, Meral Akşener MHP’ye genel başkan olmak isterken kendisine destek oldu, birlikte fotoğraf verdi. Fakat Akşener’in MHP dışında bir arayış içine girmesi ve İyi partiyi kurması süreci başlayınca geri çekildi o günden sonraki duruşuyla MHP’yi terk etmeyeceğini gösterdi. Benim bu görüşümü destekleyen açıklamayı ise Tuna geçtiğimiz gün yaptı. Açıklamasında dikkat çeken bölümler ise şöyleydi; “2015 yılında iki zorlu genel seçim geçirdik. Milliyetçi Hareket Partisi'nin sahip olduğu 80 milletvekilinin yarısının kaybına yol açan 1 Kasım Genel Seçimi'nin sonuçları partimiz içerisinde bazı hususları değerlendirmemizi gerekli kıldı. MHP içerisinde gelecek için yeni vizyonlar, politikalar ortaya koyacak ve tabanı bütünüyle kucaklayacak bir anlayışın hakim kılınması en büyük arzumuzdur. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanımız rahmetli Ali Metin Tokdemir, "Ülkücülük, bazen evinin bir köşesine çekilip; lekesiz, onurlu bir şekilde yaşamaktır." diyor. Biz de şu an sadece lekesiz, onurlu bir şekilde yaşamak için mücadele ediyoruz. Bunu yaparken de ülke gündemini takip ediyor, memleketimizin hayrı için düşünüyor, istişare ediyor ve çalışıyoruz.”