Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Hayat Kurtaran Cihazlar İçin Dayanışma, ÇOMÜ Hastanesi’ne Destek Olun

Peygamber Efendimiz (S.A.S.)'in "malda zekâtın dışında bir hak vardır" sözüyle başlamak isterim. Sadaka, bağış ve yardımlaşma, kazancımızın temizlenmesine yardımcı olur. Bu bilinçle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne ileri teknolojiyle tasarlanmış PET/BT kanser tarama ve yapay zekalı modern MR cihazlarının kazandırılması amacıyla başlatılan "Senin Desteğin İle Daha Güçlü Bir Hastane" yardım kampanyasına dikkat çekmek istiyorum. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, cihazların önemini şu şekilde açıklıyor: PET-BT cihazı: Kanser hastalıklarının tanı, evreleme, tedaviye yanıtı değerlendirme ve takip süreçlerinde hayati önem taşır. Özellikle şehrimizin demografik yapısı gereği ileri yaşta daha sık görülen kanser hastalıklarında hayat kurtarıcı bir rol oynar. Yapay zekalı modern MR cihazı: Randevu sürelerini kısaltarak hastalara daha hızlı tanı imkanı sunar. Tümör şüphesi olan kitlelerin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunu ayırt etmeyi kolaylaştırır. Rektör Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu ise şunlara değiniyor: PET-BT ve MR cihazlarının yüksek maliyeti nedeniyle mevcut bütçeyle karşılanamamaktadır. Bu nedenle kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bir bağış kampanyası başlatılmıştır. Hep birlikte hastanenin ihtiyaçlarını karşılayarak daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak hedeflenmektedir. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk: 6 ay içinde 120 milyon liralık bu 2 cihazın alınması hedeflenmektedir. Şu anda hastalar sadece devlet hastanesinde bulunan bu cihazlar için  ya haftalar sonrasına randevu alabiliyor ya da Bursa, İstanbul gibi şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Devletin imkanları sınırlı keşke her hastaneye bu cihazlardan birden fazla koymak mümkün olsa. Bu nedenle bu kampanyaya destek olmak büyük önem taşıyor. Unutmayalım, paranın dini ve dili olmayabilir, fakat sahibinin vardır. Oscar Niemeyer'in de dediği gibi "günümüzde insanlık, adı kapitalizm olan devasa bir sorunla karşı karşıya." Kapitalizm, en basit ifadeyle para rejimidir. Artık "çağdaş putlarımız" para, güç ve iktidar gibi kavramlar haline gelmiştir. Fakat bizler, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla bu putları yıkabiliriz. ÇOMÜ Hastanesi'ne destek olarak, daha sağlıklı bir gelecek için adım atabiliriz. Bağış için: Ziraat Bankası Hesap Adı: ÇOMÜ HST. PETCT VE MR YARDIM İBAN: TR 620001002294978542285001 Haydi, hep birlikte bu güzel işe ortak olalım!
Ekleme Tarihi: 13 Temmuz 2024 - Cumartesi

Hayat Kurtaran Cihazlar İçin Dayanışma, ÇOMÜ Hastanesi’ne Destek Olun

Peygamber Efendimiz (S.A.S.)'in "malda zekâtın dışında bir hak vardır" sözüyle başlamak isterim. Sadaka, bağış ve yardımlaşma, kazancımızın temizlenmesine yardımcı olur. Bu bilinçle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne ileri teknolojiyle tasarlanmış PET/BT kanser tarama ve yapay zekalı modern MR cihazlarının kazandırılması amacıyla başlatılan "Senin Desteğin İle Daha Güçlü Bir Hastane" yardım kampanyasına dikkat çekmek istiyorum.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, cihazların önemini şu şekilde açıklıyor:

  • PET-BT cihazı: Kanser hastalıklarının tanı, evreleme, tedaviye yanıtı değerlendirme ve takip süreçlerinde hayati önem taşır. Özellikle şehrimizin demografik yapısı gereği ileri yaşta daha sık görülen kanser hastalıklarında hayat kurtarıcı bir rol oynar.
  • Yapay zekalı modern MR cihazı: Randevu sürelerini kısaltarak hastalara daha hızlı tanı imkanı sunar. Tümör şüphesi olan kitlelerin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunu ayırt etmeyi kolaylaştırır.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu ise şunlara değiniyor:

  • PET-BT ve MR cihazlarının yüksek maliyeti nedeniyle mevcut bütçeyle karşılanamamaktadır.
  • Bu nedenle kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bir bağış kampanyası başlatılmıştır.
  • Hep birlikte hastanenin ihtiyaçlarını karşılayarak daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak hedeflenmektedir.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk:

  • 6 ay içinde 120 milyon liralık bu 2 cihazın alınması hedeflenmektedir.

Şu anda hastalar sadece devlet hastanesinde bulunan bu cihazlar için  ya haftalar sonrasına randevu alabiliyor ya da Bursa, İstanbul gibi şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Devletin imkanları sınırlı keşke her hastaneye bu cihazlardan birden fazla koymak mümkün olsa. Bu nedenle bu kampanyaya destek olmak büyük önem taşıyor.

Unutmayalım, paranın dini ve dili olmayabilir, fakat sahibinin vardır. Oscar Niemeyer'in de dediği gibi "günümüzde insanlık, adı kapitalizm olan devasa bir sorunla karşı karşıya." Kapitalizm, en basit ifadeyle para rejimidir. Artık "çağdaş putlarımız" para, güç ve iktidar gibi kavramlar haline gelmiştir.

Fakat bizler, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla bu putları yıkabiliriz. ÇOMÜ Hastanesi'ne destek olarak, daha sağlıklı bir gelecek için adım atabiliriz.

Bağış için:

  • Ziraat Bankası
  • Hesap Adı: ÇOMÜ HST. PETCT VE MR YARDIM
  • İBAN: TR 620001002294978542285001

Haydi, hep birlikte bu güzel işe ortak olalım!

Yazıya ifade bırak !