Meclisteki yoğun yasama faaliyetleri devam ederken bulduğu ilk fırsatta soluğu Çanakkale’de alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan üç günlük Çanakkale programına onca şey sığdırdı. Üçüncü günün gecesinde ise tekrar Ankara’ya döndü ve gece yarısı olmasına rağmen meclisteki mesaisine devam etti.
Turan’ın Çanakkale’de ki programlarının içinde en dikkat çekeni ise CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşmesi oldu, görüşme talebi Gökhan’dan gelmişti. Gökhan, görüşmeyi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı fotoğrafla duyurmuş ve şunları söylemişti; “Çanakkale söz konusu olunca her zaman aynı masanın etrafında toplanmayı, ortak aklı çalıştırmayı biliriz. Yoğun programları içinde, Çanakkale Belediyesi'nin destek bekleyen konularına gösterdiği alaka için AK Parti GBV ve Çanakkale MV Sayın Bülent Turan'a çok teşekkür ederim.”
Bu fotoğraf karesi aslında AK Partinin ve Bülent Turan’ın Çanakkale’de ki siyaset tarzının da bir göstergesi. Turan içinde Çanakkale geçen her meseleye omuz vermeye çalışıyor. Çanakkale diyenin partisine, kimliğine bakmıyor. Buradaki çalışma ofisi için de daha önce aynı şeyi söylemiştim “kapısı herkese açık.” Sözüm ona “ayrıştırıyor, kavga ediyor”diyenler bu ve buna benzer onca fotoğrafı nedense hep görmezden geliyorlar! Çünkü işlerine öylesi geliyor bu görmezden gelmenin adına da siyaset diyorlar. Peki karşılığı oluyor mu sanmıyorum. Çünkü; “Siyaseti memleketin üstüne koyanlar, bu yaptıklarının altında kalmaya mahkûmdur. İnsanımız unutmaz!”
Gelelim görüşmenin detaylarına, görüşmede belediyenin talepleri ne kadar kıymetliyse, Turan’ın Çanakkale halkı adına dile getirdiği talepler de en az o kadar kıymetliydi. Bu şehirde yaşayan, şehrin sokaklarında dolaşan her vatandaş Turan’ın bu taleplerinin altına imzasını atar. Bakın Turan görüşmenin detaylarını nasıl anlatıyor; “CHP’li İl Genel Meclisi Üyelerinin şehrimizin bütçesindeki partizan ve adaletsiz davranışı, şehrin en önemli markalarından GESTAŞ’ın gemi almak için borç ve kredi talebinin kabul edilmemesi gibi konulara üzülerek şahit olduğumuzu Sayın Başkana ifade ettik. Ayrıca Sayın Başkan ile olan görüşmemizde hemşerilerimizin Çanakkale Belediyesi’nden bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekledikleri yıllardır çözülemeyen sosyal konutlar konusu başta olmak üzere, taşıt köprüsü, Cennet Otoparkı, Sarıçay’ın bakımı, kentsel dönüşüm, Roman kardeşlerimizin yaşadığı mahallelerin dönüştürülmesi, bitmeyen belediye binası ve su sorunu için acil formüller bulunması gibi önemli sorunları da dile getirdik. Yine Belediyenin, 250 milyon gibi borç yükünden, belediyeye ait iştiraklerin ihale açılmadan pazarlık usulü ile kiralanmasından, halk otobüsü ihalelerindeki Sayıştay raporuna da yansıyan kayırmalardan ve gerçekleşen birçok satın almanın ihalesiz bir şekilde şehir dışındaki şirketlerden yapılmasından duyduğumuz rahatsızlığı ifade ettik. Ayrıca insanı bunaltan, zaman kaybına yol açan şehir trafiği hakkındaki görüşlerimizi söyledik. Böyle bir trafik çilesini hemşerilerimiz hak etmiyor. 550 bin nüfusluk Çanakkale’nin trafiği neredeyse 16 milyonluk İstanbul’un trafiğini geçti.
Sosyal konutlar için 13 kat plan yaparak, rant dedikodularına da kapı açarak, kanuna aykırı olan 13 katlı projeden dolayı yıllarca tek adım atılamadı. Kanunlar ve yönetmelikler belli. 13 kata hiç kimsenin evet deme imkânı olamaz. Şimdi Sayın Başkandan öğrendik ki tekrar yeni bir proje yapılıyormuş. Ümit ederim bu düzenleme kanuna uygun hazırlanır, biz de keyifle omuz veririz. Çanakkale olarak kentsel dönüşüm konusunda bırakın AK Partili Belediyeleri CHP’li belediyelerin bile çok gerisinde kalmış durumdayız. Ayrıca kentsel dönüşüm denilince sadece akla sosyal konutlar gelmemeli. Fevzi Paşa Mahallesi ve Atatürk Mahallesi başta olmak üzere çok sayıda yerde benzer ihtiyaç var. Nasıl kısa zaman önce mezarlık yeri, hafriyat yeri, kredi talebi gibi konularda yardımcı olduysak Belediye üzerine düşeni yaptığında sosyal konutlar başta olmak üzere, her konuda desteğe açığız.