Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

AK Parti Yeni İl Başkanı Bu İsimlerden Biri Olacak

AK Parti İl ve Merkez İlçe Başkanı istifa ettiler o kısma birazdan geleceğim. Öncesinde genel merkezden gelen heyetin temayül ve mülakata dair bilgileri vereyim. Temayülde il yönetimi ve ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri oylarını kullandılar. Kimin kime oy verdiğini söylemek spekülasyon olur, net bilgi olması açısından mülakata çağrılan isimleri paylaşayım. Alfabetik sıraya göre isimler, Abdurahman Kuzu, Aynur Tuna Yavaş, Ertuğrul Aydın, Eyüp Yılmaz, Gültekin Yıldız, İsmail Kaya, Namık Ergin, Orçun Oktay, Ramazan Terzi, Sinan Erdoğan, Turgay Güleç, Tülay Ömercioğlu bu 12 isimden biri önümüzdeki hafta yeni il başkanı olarak atanacak.  Gelelim istifalara, ilçe başkanı Aynur Tuna Yavaş, il başkanı olmak istediği için görevinden istifa etti yoksa kongreye kadar görevine devam edip koltuğu yeni bir isime devredecekti il başkanlığı konusunda kendisine şans dilerim.   İl Başkanı Naim Makas süreciyle ilgili öncelikle birkaç şey söylemem gerekiyor. 23 yaşında il yönetiminde partide görev alan sonrasında il yönetimi ve bakanlığa giden bir süreç yaşadı. 5 yıl il başkanlığı yaptı eksiği fazlası, doğrusu yanlışı illaki olmuştur ama günün sonunda şunu söylemem gerekir iyi bir başkanlığı yaptı geride güzel hatıralar bıraktı. Makas için süreç bitti mi bilmiyorum ama önümüzdeki dönemde belediye başkan adaylığı, milletvekili adaylığında ismi muhakkak geçecektir.  Cumhurbaşkanın kongre takvimini açıklamasıyla birlikte 40’a yakın il başkanının değişeceğini kamuoyunda biliniyordu. Bazı isimler kongre öncesinden görevlerinden ayrıldılar bu süreci başlatan da Rize İl Başkanı oldu, dün ise Makas ile birlikte Ağrı İl Başkanı da görevinden ayrıldı. Lafı hiç uzatmaya gerek yok Milletvekili Ayhan Gider, Makas ile çalışmak istemiyordu buna rağmen 17 ay boyunca çalışmak zorunda kaldı. Kongre takviminin açıklanmasıyla birlikte Gider, genel merkezde bu süreci yeni biri isimle yürütmek istediğini söyledi. Genel Merkez de Makas ile görüştü ve karşılıklı mutabakatla süreç sonlandırıldı. Çanakkale AK Parti, AK Parti il başkanı, Çanakkale siyaset, AK Parti temayül, Naim Makas istifa, Yeni il başkanı, Çanakkale ilçe başkanlığı, AK Parti kongre süreci, Ayhan Gider Çanakkale, Çanakkale belediye başkan adaylığı
Ekleme Tarihi: 18 Eylül 2024 - Çarşamba

AK Parti Yeni İl Başkanı Bu İsimlerden Biri Olacak

AK Parti İl ve Merkez İlçe Başkanı istifa ettiler o kısma birazdan geleceğim. Öncesinde genel merkezden gelen heyetin temayül ve mülakata dair bilgileri vereyim.

Temayülde il yönetimi ve ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri oylarını kullandılar. Kimin kime oy verdiğini söylemek spekülasyon olur, net bilgi olması açısından mülakata çağrılan isimleri paylaşayım. Alfabetik sıraya göre isimler, Abdurahman Kuzu, Aynur Tuna Yavaş, Ertuğrul Aydın, Eyüp Yılmaz, Gültekin Yıldız, İsmail Kaya, Namık Ergin, Orçun Oktay, Ramazan Terzi, Sinan Erdoğan, Turgay Güleç, Tülay Ömercioğlu bu 12 isimden biri önümüzdeki hafta yeni il başkanı olarak atanacak. 

Gelelim istifalara, ilçe başkanı Aynur Tuna Yavaş, il başkanı olmak istediği için görevinden istifa etti yoksa kongreye kadar görevine devam edip koltuğu yeni bir isime devredecekti il başkanlığı konusunda kendisine şans dilerim.  

İl Başkanı Naim Makas süreciyle ilgili öncelikle birkaç şey söylemem gerekiyor. 23 yaşında il yönetiminde partide görev alan sonrasında il yönetimi ve bakanlığa giden bir süreç yaşadı. 5 yıl il başkanlığı yaptı eksiği fazlası, doğrusu yanlışı illaki olmuştur ama günün sonunda şunu söylemem gerekir iyi bir başkanlığı yaptı geride güzel hatıralar bıraktı. Makas için süreç bitti mi bilmiyorum ama önümüzdeki dönemde belediye başkan adaylığı, milletvekili adaylığında ismi muhakkak geçecektir. 

Cumhurbaşkanın kongre takvimini açıklamasıyla birlikte 40’a yakın il başkanının değişeceğini kamuoyunda biliniyordu. Bazı isimler kongre öncesinden görevlerinden ayrıldılar bu süreci başlatan da Rize İl Başkanı oldu, dün ise Makas ile birlikte Ağrı İl Başkanı da görevinden ayrıldı. Lafı hiç uzatmaya gerek yok Milletvekili Ayhan Gider, Makas ile çalışmak istemiyordu buna rağmen 17 ay boyunca çalışmak zorunda kaldı. Kongre takviminin açıklanmasıyla birlikte Gider, genel merkezde bu süreci yeni biri isimle yürütmek istediğini söyledi. Genel Merkez de Makas ile görüştü ve karşılıklı mutabakatla süreç sonlandırıldı.

Çanakkale AK Parti, AK Parti il başkanı, Çanakkale siyaset, AK Parti temayül, Naim Makas istifa, Yeni il başkanı, Çanakkale ilçe başkanlığı, AK Parti kongre süreci, Ayhan Gider Çanakkale, Çanakkale belediye başkan adaylığı

Yazıya ifade bırak !