Çanakkale Halkı Belediyeden Mega Projeler İstiyor

Ah Sarıçay’ım Senin Bu Kirli Halini Ne Hikmetse Gören Olmadı

Son13 yıldır CHP’li Ülgür Gökhan yönetiminde bulunan Çanakkale Belediyesinden halk artık butik projeler yerine mega projelerin hayata geçmesini talep ediyor. Bu projelerin başında da denizle çayın buluştuğu eşsiz güzelliğe sahip Sarıçay’ın ıslah edilerek şehrin sosyal yaşamına kazandırılması geliyor. Konuyla ilgili olarak vatandaşların tepkileri ise çığ gibi büyüyor. Sosyal medya hesabı üzerinden çayın bakımsızlığına dair fotoğraflar paylaşarak; “Vah benim kirli pasaklı Sarıçay’ım, Sen ne bakanlar, ne parlamenterler, ne de başkanlar(pilavcı) gördün. Gördün de senin bu kirli halini ne hikmetse gören olmadı” iletisini paylaşan Ayhan Demirtaş’ın bu iletisi onlarca yorum aldı.

 

Çan Belediye Başkanını Getirip Sevabına Buraya da Beton Atıversin

En dikkat çeken yorumların başında ise Murat Esen isimli vatandaşın Çan ilçesini örnek vererek; “Ya Çan Belediye Başkanını getirip sevabına buraya da beton atıversin. Adam çayın tabanını beton kapladı, acaba onun işi miydi yoksa DSİ’nin mi?

Vatandaşlar hizmetin partisi olmayacağını vurgulayarak, isteyen belediyelerin hangi partiden olursa olsun neleri başarabileceğini örnekleriyle dile getiriyor. Buna en güzel örnek olarak da CHP’li Eskişehir Belediyesini ve Porsuk Çayını nasıl ıslah ederek şehrin sosyal hayatına kattığını ve bunun şehrin ekonomisine ve turizmine katkılarını dile getiriyor.

2014 seçimlerinde Çanakkale Belediye başkan adayı Mehmet Daniş, Sarıçay ile ilgili hazırladığı proje ile ses getirmiştir. Daniş Sarıçay’ın çok ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çekerek “Sarıçay tarafında balıkçı teknelerinin bağlandığı yerler ve çekçekler bulunacak. Sarıçay’ın denizle buluştuğu yer tarihi dokulu bir köprü ile birbirine bağlanacak. Çimenlik kalesi tarafı ağaçlandırılıp uygun peyzaj içinde dinlenme yerleri ve kafelerin bulunduğu mekanlarla canlanacak.” projesi heyecan yaratmıştı. Daniş’in Sarıçay ile ilgili hazırladığı projenin detaylı şu şekilde idi

AK Parti Kazansa Sarıçay Projesi Nasıl Olacaktı?

2014 seçimlerinde Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş projeleri arasında yer alan Sarıçay’ın ıslahı ve Çanakkale turizmine kazandırılması detaylarını ise şöyle anlatmıştı: “Uygulanabilir projeler yaptık. Çalışarak kitapçığımıza döktük. Altyapının artık Çanakkale’de konusunun olmaması gerektiğini düşünüyorum. Sarıçay bir değerimizdir. Sarıçay’ın markalaşması adına, Sarıçay’da yeme içme mekanlarındaki ürünlerin sadece kadınlarımız tarafından yapılmasını sağlayarak evde yaptım, elde yaptım sloganıyla aile ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefliyoruz.   Çanakkale’ye gelmeden ziyaret edecekleri bir kadınlar çarşısı olduğunu bilsinler istiyoruz.  Sarıçay’ın hemen denizle birleştiği yerde Barbaros tarafında DSİ Tarafından Kullanılan Bir alan var. Yaklaşım 50 dönümlük bir alan. Regrasyon düzenlemesiyle Sarıçay’ın çok ciddi bir potansiyelinin olduğunu gördük. Yaşam merkezi haline getirilebilecek. Sarıçay’ın Barbaros yakasında gençler için özel bir aktivite alanı oluşturacağız. Spor alanları, kafeler, amfi tiyatrolar gibi sosyal faaliyet alanları olacak kompleks, gençlerimize mutlu bir yaşamanın hazzını verecek. Bunun yanında 500’e yakın balıkçının bulunduğu Çanakkale’de bu durum 500 ailenin geçim kaynağının kıyı balıkçılığından sağlanması demektir. Yıllardır sorunlar ile boğuşan kıyı balıkçılarımız için 24 saat güvenliği olan modern bir balıkçı barınağı Sarıçay yatağında inşa edeceğiz. Halkımız Cuma Pazar yerinin kapalı olmasını istiyor. Esnafımızın, hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda Pazar yeri kapalı olacak. Kreşi, otoparkı, temiz ve kullanılabilir tuvaletleri, kafeteryaları ile modern bir yaşam alanı yaratılacak. Tek kordon projesi kapsamında Meteorolojinin bulunduğu alan halkımıza kazandırılacak ve bu bölgeye Aile Yaşam Merkezi, seyir kafeleri açılacak. Sarıçay tarafında balıkçı teknelerinin bağlandığı yerler ve çekçekler bulunacak. Sarıçay’ın denizle buluştuğu yer tarihi dokulu bir köprü ile birbirine bağlanacak. Çimenlik kalesi tarafı ağaçlandırılıp uygun peyzaj içinde dinlenme yerleri ve kafelerin bulunduğu mekanlarla canlanacak. Bugün Çanakkale’de bölünmüş iki kordon var. Birbirinden farklı dokuda iki kordon ile kent siluetinin parçalı olduğu görüntüsü verilmektedir. Mega Kordon projesi ile eski kordon donanma önünden devam ederek, Çimenlik Kalesi önünden Sarıçay’ın denizle buluştuğu noktayı köprü ile geçecek. DSİ ve Meteorolojinin bulunduğu yerler Çanakkalelerimize kazandırılarak kordon kesintisiz devam edecek. Hamidiye Tabyaları yeniden düzenlenerek 105 dönümlük bu alanda çocuklarımızın eğlence ve spor mekanları olacak. Mitoloji Parkı ve Ege’nin mitolojik değeri yakın çağ tarihi ile buluşacak.”