Bülent Turan Belediye Başkanlarına Seslendi, Ekmekle Oynayanın Derdi Bitmez

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, son dönemlerde belediyelerde yaşanan işten çıkarmaları eleştirerek, “Çanakkale’nin 12 belediye başkanına da davette bulunuyorum. Ekmekle oynamayın, ekmekle oynayanın derdi bitmez” dedi.

Bülent Turan, Kurban Bayramının birinci günü Çan’da kaymakamlığın düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Programa, Çan Kaymakamı Emre Nebioğlu, Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Çan Ak Parti Çan İlçe Başkanı Sadi Yağlı ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlarla bayramlaşan Bülent Turan, bayramların öneminden bahsederek, “Hep derler ya eski bayramlar diye, bunu kullanmamak lazım ve bugünü yaşamak lazım. Bugünün şartlarını değerlendirip iyi bayram yapmak lazım. İmkanı olan büyüklerine gitsin ziyaret etsin, olmayan telefonla büyükleriyle buluşsun. Eski bayram diye dert edeceğimize, bugünkü bayramları iyi hale getirmeye çalışalım” dedi.

Turan; “Ekmekle Oynamayın”

Turan, belediye başkanlıklarının değişmesinden sonra gündeme gelen işçi çıkartmalarına da değinerek şunları söyledi. “Seçimlerde bir çok ilçe, milletin tercihiyle beraber belediye yönetimlerini değiştirdi. Terörle ilişkisi olan özel durumlar hariç olmak üzere, bütün belediyelere sonsuz saygımız var. Ne olur, işçi kavgası, siyasi görüşünden dolayı personeline zulmetme, işten kovma, yer değiştirme, ota çöpe gönderme gibi bize yakışmayan işleri hiç bir başkanımızın yapmaması lazım. 14 yıl vekillik yaptım, çok siyasi polemiğe girdim. Kimse bana siyasi görüşünden dolayı işten attırdı, tayin yaptırdı diyemedi. Hamdolsun. Çanakkale’nin 12 belediye başkanına da davette bulunuyorum. Ekmekle oynamayın, ekmekle oynayanın derdi bitmez”.