ÇOMÜ Deprem İçin Yapı Malzemesi Üretimi Yapsın
Zeytin Fidanı Öncülüğüne Teşekkür
10 No’lu Meslek Komitesi Üyesi Celil Yavuz; Zeytin ve zeytinyağına önem verilen bir şehir olan Çanakkale’miz de son meydana gelen yangınlarda başta olmaz üzere artık Kızılcam yerine zeytin ağaçlarını dikilmesinin önemine değinerek ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’na Zeytin fidanı öncülüğü yapan rektör olmasından olayı teşekkürlerini iletti.
Sigorta Mesleği Tanıtımı ve Eğitimi
Meclis Üyesi Orçun Oktay; Sigorta Meslek Komitesi Üyesiyim. Bankacılık ve Sigortacılık Bölümlerinin Yenice, Ayvacık ve Lapseki’de bulunduğunu bu bölümlerin Çanakkale Merkez’e alınarak öğrencilerle daha fazla iletişim kurulacağını ve kalifiye eleman yetiştirmenin önemini belirtti. Ayrıca Ayvacık Meslek Yüksekokulu Sigorta bölümü öğrencileri ile buluşarak onlara sigortacılık hakkında bilgilendirme yaptıklarını öğrencilerle bir araya gelmenin mesleğe olan yatkınlığı artıracağını söyledi. Gönüllü olarak Meslek Komitesi olarak öğrencilere sigorta mesleği ile ilgili ders vermek istediklerini iletti.
Kadın Girişimciler Kurulu Topluluğu ve DESK Kurulması
TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğretim gören öğrenciler ile ÇOMÜ Kadın Girişimciler Kurulu Topluluğu kurularak, öğrencilerin staj ve iş başvurusu konularında üniversite ile işbirliği protokolü imzalandığı bilgisini iletti. Ayrıca Üniversite – Kadın Girişimciler Kurulu arasında protokol imzalanarak 02-14 Ekim 2023 tarihlerinde açılacak yeni Eğitim Öğretim yılı oryantasyon süresince öğrencilere yarı ve tam zamanlı çalışma imkanı sunulması ile ilgili bilgi yapılmak üzere Üniversite de DESK kurulması dile getirildi.
Staj İşbaşı Eğitim Programı
16 No’lu Meslek Komitesi Üyesi Nilgün Gökser; Staj işbaşı eğitim programı kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere yarı ve tam zamanlı çalışma imkanı sunulması ile ilgili olanak sağlanmasına öncülük edilmesi gerektiğini belirtti.
Gıda Sektöründe Analiz Laboratuvarları
20 No’lu Meslek Komitesi Üyesi ve TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Ayşe Berna Ergin; Gıda sektöründe (peynir, süt vs.) bulunan işletmelerin analizlerini Tarım İl Müdürlüğü ve Bursa Laboratuvarlarında göndererek analiz ettirdiklerini belirterek, bu analizlerin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Laboratuvarlarında yapılması yönünde talep de bulundu.
Deprem İçin Yapı Malzemesi Üretimi
Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Kutluay; Türkiye’nin deprem kuşağında yer almasından dolayı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ar-Ge merkezlerinde deprem için daha az zarar verecek tuğla yerine ısı ve yalıtıma uygun inşaat yapı malzemesi üretim yapılması önerisinde bulundu.
Turizm Sektörü İstişareleri
Yönetim Kurulu Sayman Üye Turgay Kılıç; Çanakkale’mize gelecek olan yeni dönem öğrencilerin İlimizde kalması için turizm sektörü konusunda istişarelerde bulunmak üzere Turizm Fakültesinin ziyaret edilmesi gerekliliği belirtti. Akademik yıl başladığı zaman öğrencilerle buluşmalar yapılmasının turizm sektörü için önem taşıdığını iletti.
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünün Açılması
Meclis Üyesi Fatma Erhan; Sektör temsilcileri olarak Yenice, Ayvacık ve Lapseki öğrenim gören öğrencilerden staj konusunda faydalanamadıklarını, Çanakkale Merkez’e Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün açılmasının gerekliliğini belirterek, dış paydaş toplantılarının düzenlenmesini istedi.
Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Sorunları
Meclis Üyesi İlkay Erdoğan; Zeytin ve Zeytinyağı üretimi ile oluşan sektör sorunlarından, zeytin karasuyu analiz laboratuvarlarının eksikliğinden, Kasım ayında başlayacak zeytin hasadında üreticiler ve üniversite işbirliğince çalıştay yapılmasını önerdi.